Fritidsråd 2016-12-02

Närvarande: Fyren och Bojen (Kevin, Qudsia, Elin och Leila)

Vi vill gärna ha en vinterfest – i källaren. Om det är snö ute kan man ha fest i snön!
På en fest kan man ha chips och dans, glass, saft, popcorn, läsk, ballonger, tårta – lång tårta där alla avdelningar bakar varsin del. Klä ut sig eller klä sig i festkläder, musik, hänga fina saker i taket, göra egna chips.Vi bestämde att de som var på fritidsrådet idag och Matilda blir festkommitté, alltså de som hjälper till att ordna festen. Matilda frågar två barn från Ankaret och två från Briggen också. De kommer ha några träffar då de bara planerar för festen. Matilda kollar med personalen vilken dag som skulle vara bra att ha festen.

Mellis – fil till frukost oftare. Vi tar med det på matrådet nästa gång.

Fyren har pratat om mod

T ex sa de:

-Att det är när man inte är rädd för något
-När man vågar
-Man kan behöva mod i snickis när man ska använda stora verktyg
-Man kan vara modig för att säga emot
-När man ska spela teater
-När man ska till doktorn
-När man skulle komma till Sverige från kriget i Syrien

Agge berättade att Briggen också pratat om mod. T ex när man hjälper till att säga ifrån när någon är dum mot någon annan.

Månadens fråga/uppdrag: Vad kan man säga för trevliga och snälla ord till varandra? Vi tycker att många svär och säger fula ord. När är det man svär och säger andra fula ord? Kanske oftast när man är arg. Kan man säga något annat när man är arg, så att andra inte blir ledsna och rädda?

På fritidsrådet kommer vi också ta upp någon rättighet från Barnkonventionen. Det är olika rättigheter för barn som nästan alla länder i hela världen kommit överens om. (Bara USA som inte skrivit på). Det är samma rättigheter som gäller för alla barn i hela världen. I barnkonventionen finns det olika artiklar. Varje artikel är en rättighet. Vi kommer ta upp en ny artikel varje gång och se om den passar in på det vi gör på fritids på något sätt.

Månadens artikel från barnkonventionen: Barnets rätt till vila, lek och fritid
Hur funkar detta på fritids? Finns det möjlighet att vila? Var, hur, när?
Hur fungerar leken? Kan alla välja? Har alla någon att leka med? ÄR det snälla lekar, eller kan det vara lekar som gör andra barn rädda?
Vad kan man göra på sin fritid om man inte är på fritids?

Nästa fritidsråd blir i januari.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *