Matråd 2016-03-11

Närvarande

Elever F-3: Qudsia, Jacob, Malte, Anton, Thilde, Linnea, Ebba, Hanna,
Elever 4-6: Sofia, Edvin, Alexandra, Clara,
Personal: Emma, Matilda, Ingrid och Lotte

1 Presentation av alla
2 Från eleverna

Maten tar slut ibland. De andra hinner ta en gång till vid populär mat och då tar det ibland slut innan 3b hinner komma. Kan de komma tidigare, senast 11:30, kanske sitta vid andra platser om lilla delen är upptagen. Andra måste tänka på att inte ta upp en extra gång och sen slänga.

Vi skulle vilja ha frukostknäcke på lunchen, Ingrid kollar upp om det går att köpa in frukostknäcke med mer fibrer. Anledningen till att vi inte serveras veteknäcke är att det inte är så nyttigt.

Kan man möblera om så det inte blir så långa köer och man står i vägen? För att det inte ska bli alltför långa köer är det viktigt att man håller sina mattider. Ingrid och Lotte vill ändra på matvagnarna, men måste vänta tills de får besked om det ska byggas om på något sätt i matsalen och köket.

Korsavad: Smöret: Vi vill ha Bregott. Livsmedelsverket säger Becel eller lättmargarin. Mest Bregott som går åt på Simrislund. Vi frågar igen på Korsavad om det går att få annat än Becel.

Emma undrar om det skulle räcka med lättmjölk? Livsmedelsverket rekommenderar det.

Tänk på att ta fint i byttorna så att inte grönsaker blandas, lägga besticken sidan om och inte i byttan, då kommer det bakterier och blandad mat i.

Vegetariska maten: Inte alltid så god, ser tråkig ut. Behöver vara en egen rätt.

Grytor: Många gilla rinte grytor där t ex kyckling och grönsaker blandas, kan man inte dela upp det mer?

Önskevecka: Tacobuffe med chips och tortilla och köttfärsröra, ej köttfärssås (blir så kladdigt), broccollisoppa, pannkakor, kebab, helstekt lax, pannbiff, hamburgare med bröd och ost och fisksoppa

Mellanmål: Olika sorters mellis, fruktsallad, kräm, pannkaka med bär. Vill hellre äta frukten på mellistid, några som inte får annars eller att man glömmer.

Ingrid och Lotte: Vi önskar att mentor hjälper till lite mer när man tar upp mat, storlek på portionerna. Matsalsvärdar? Vore det nåt?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *